16. joulukuuta 2014

Vuoden karkkihylly


...eli käytännössä vuoden 2014 parhaat antimet eli parhaat pelatut pelit eli kaiken kaikkiaan tämän vuoden suosikit! Vuosi alkaa olla jo pikkuhiljaa lopuillaan ja siihen on sisältynyt aika iso liuta uusia tuttavuuksia pelien muodossa - erityisesti uuden koneen tännemuuton jälkeen. :D Kyseessä ovat siis vain tämän vuoden puolella läpipelatut ja löydetyt aarteet, sikäli muuten listaa olisi aivan liian tajuttoman vaikeaa kasata. Kunniamainintoja saavat mm. sellaiset pelit kuin Papers, Please, Saint's Row 3 ja Tomb Raider. Löpinät kuitenkin sikseen ja hyvin vaikeasti kasattua top5-listaa kehiin! Lopussa aiheeseen liittymätöntä kyselyä!

5. Assassin's Creed II (2009)
Suoraan sanottuna en tainnut sanallakaan blogissa mainita siitä helvetistä jonka kävin lävitse sarjan ensimmäisen osan kanssa. Tuskan kyyneleet vain vierivät pitkin poskia Altaïrin ratsastaessa pisteestä a pisteeseen b kymmenennettä kertaa, mutteivät luojan kiitos sentään Ezion kanssa. :3 Sarjan kakkososa oli ehdottomasti jopa mainettaan parempi, ja peliä jopa todella teki mieli pelata pidempään kuin oli tarpeellista. Cutscenet ovat edelleen helvetin jäätävän näkösiä, mutta kaikki muu toimi hienosti ja peli oli kaikkea muuta kuin tylsää putkijuoksua, kun kerrankin pääjuonen lisäksi oli kokonaisia erilaisia kaupunkeja ja pieniä sidequesteja tutkittavissa. Pelihahmoonkin on viimein mahdollisuus tutustua kun Ezion tarina paljastuu pala palalta eikä tätä viskata maailmaan valmiina assassinina vain lyhyiden selitysten raakileitten kera. Viimeiseksi peli pääsee vain koska itse pelisarja on sangen kuraa pidemmällä tähtäimellä, sori Ubisoft henkilökohtaisuuksista. :D

4. Guild Wars 2 (2012)
Ja taas lisää sarjassamme "en koskaan uskonut pitäväni tästä". Mörpit ovat yleensä olleet melko itseään toistavia ja tylsiä, mutta 40 euroa Guild Warsista maksettuani en kadu yhdenkään sentin käyttämistä. Itse peli on ihan mielettömän kaunis ulkoisesti ja print screen -nappula laulaa aika lailla jokaisen pelisession aikana. :D Jokaisella racella on oma tarinansa läpikäytävänä ja me kartan sataprosenttista tutkimista yrittävät saamme nauttia myös muiden lajikkeiden ihka omista näteistä alueista! Itse questeissa ei aina ole juurikaan mitään erilaista tai mörpeistä poikkeavaa kerta edelleen pieniä taskeja tehdään, mutta community ja itse maailma tekee jo pelistä ihan mielettömän kokemuksen. Ensimmäistä kertaa seikkaileminen tuntuu oikeasti hyvältä eivätkä alueet ole täydellisen karrikoituja esimerkkejä jokaisesta fantasiakirjasta. Koko ajan löytyy mielettömästi uutta tutkittavaa kauniista maailmasta ja kaikenmuotoinen craftaaminen on kovin kutkuttavaa. Neljäs peli on lähinnä siksi että kyseessä kuitenkin on edelleen mmorpg eikä niinkään perinteinen läpipelattava peli, halusin vain silti päästä hypettämään. :3 Ehdottomasti tulee lisää höpöttelyä kunhan hahmo on levelcapattu ja PvP koeajettu. Itse löydyn NA:lta Tarnished Coastilta nimimerkillä mynorchie.7218 jos vähäisistäkään lukijoista löytyy yhtäkään pelaajaa!

3. Transistor (2014)
Bastionin ystävät ehtivätkin jo tutustua Supergiant Gamesin tapaan tehdä hack and slashimaisia pelejä, ja nyt sotkuun sekoittui mukaan ripaus strategiapeliä. Niistä aineksista on Transistor tehty. Pausen (tunnetaan myös paremmin nimellä "Turn()") aikana iskut suunnitellaan ja sen jälkeen ihanainen pelihahmomme Red totetuttaa ne kera ihan mielettömän coolin näköisen miekkansa. Fire Emblemiä pelanneet varmaan ymmärtävätkin jutun juonen. Peli on ihan suunnattoman kaunis ja iskujen suunnittelu on toteutettu myös mielettömän hyvin. Haastetta löytyy myös pienistä "lisämissioista" joissa on kussakin oma tähtäimensä, jos haluaa koettaa taitojaan Turn() parissa. :3 Iskuja (eli functioneja) ja pelin vaikeusastetta lisätessä tulee hyvin paljon Bastionista syntyneitä viboja, mikä on vain ja ainoastaan hyvä juttu! Ainoa harmi vain tosiaan on se, että peli on ilman new game plussaa läpi yhdessä illassa ja hintaa pelille senkin edestä löytyy... Kaiken kaikkeaan pienessä paketissa oleva nätti taideteos, suosittelen myös soundtrackia!

2. Mass Effect 2 (2010)
Vau, jo kolmas kakkososa tällä listalla. Tässä tapahtuu taas jälleen perinteiset Assassin's Creedit, eli jäätävää sarjan ensimmäistä osaa seuraa mestariteos. Olin ensin ihan täysin varma etten syttyisi yhdestäkään avaruusseikkailusta, huomatakseni vain olleeni aivan väärässä. Mass Effect on kaikessa kauneudessaan mielettömän cool tarina älyttömän hienossa maailmassa, johon voi perehtyä niin paljon enemmän kuin peli ensi-istumalta antaa edes olettaa. Kaikki hahmot (paitsi nähtävästi itteni kohdalla kaikki ihmiset) ovat mahtavia, ja loyalty missionien tekeminen vain lisää kiintymystä. Rukkasia voi aina antaa cutsceneissä rehottavista blurreista jotka haluaisin niin kovasti kitkeä pois sekä tajuamisen jälkeen hieman itseään toistavista missioneista. Peli on kuitenkin ihan täyttä kultaa!

1. Batmanit (2009, 2011, 2013)
En tiiä mitenkä yllätyksenä tää tulee yhdellekään niistä jotka paremmin minut tuntevatkaan (etenkään aikaisemman hypetyspostauksen jälkeen), mutta tässä on ehdottomasti koko vuoden paras pelaamani peli(sarja)! En mitenkään voinut päättää Arkham Asylumin ja Arkham Cityn välillä, joten kierosti laitettiin koko trilogia yhteen nyyttiin. Siinä missä Batman jo muuten on aivan mahtava antisankari, ovat pelit sitäkin mahtavampia. Assassin's Creedistä puuttunut oikea sniikkailuosuus laitettiin Batmanpeleihin, ja lopputulos onkin aivan huikea. Mahtavia tarinoita mitä mahtavammissa käärepapereissa, ja lopputuloksena on kireään lepakkopuhuun pukeutuneen playboymiljonäärin seikkailut. Tätä ei voi mitenkään vihata, ja olenkin jo tainnut perustella miksi.

Nyt vetäydynkin Pokémon Omega Rubyn pariin sängynpohjalle ja murehdin Steamin tulevia joulualeja, hohoo. Tekstissä onkin jo mainittu pari mahdollisesti seuraavaan tekstinraakileeseen liittyvää pelintynkään, joten kaipa sitten stay tuned? Lisäksi jos kukaan tänne asti enää millään lukee, niin olisi kivaa kuulla jonkinnäköistä kommenttia siitä mikäli ketään kiinnostaa mahdollinen livestream twitchissä pelien parissa! Parin vuoden takainen lyhyt ja vain vajaan 200 tilaajan kokoinen let's play-ura Youtubessa alkoi nostaa päätään ja mieli striimata on aika kova. Olisi nimittäinkin mahtavaa saada paikalle joku muukin itseni lisäksi, jos kiinnostusta löytyy. :3 Samalla kartoitetaan vähän mikäli blogia edes luetaan, heh.

Mitkä ovatkaan teidän vuoden lempipelejänne? :3

3 kommenttia:

 1. Kyllähän tätä tulee luettua aina välillä kun muistaa että täälläkin päivityksiä tapahtuu. En oikein itse ole syttynyt näille let´s play videoille. Haluan pelata itse. :D Harvoin jaksan seurata jonkun pelaamisia. Yleensä saatan jostain pelistä tietysti katsoa pelivideota, että mille se peli sitten näyttää. Muunkin kuin trailerin perusteella siis. Oma lempipeli tälle vuotta...no taitaa mennä tuo uusi Dragon Age ykköseksi, sitä tuli yli 100h pelattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo, onhan nuo perinteiset let's play-videot jo aika lailla menettäny hohtonsa. Nykyään kaikkialla on tismalleen samat Five Nights At Freddy'sit ja Minecraftit niin ei kovasti innosta. Striimaaminen on jotenki taas niin eri asia kun sillon saa jutella ihmisten kanssa ihan reaaliajassa ja tehdä yhessä juttuja ja jopa vaikuttaa siihen et mitä pelataan. :D Tulee ihan eri fiilis!

   Uusin Dragon Age vaikuttaa kyllä kauheen hyvältä, pitää tosissaan kattella jos ens vuoden puolella siihen säästäisi. :3 Kovasti on muillakin nähtävästi pelitunteja kertynyt! Kiitos kommentista!

   Poista